ISW назвав серйозну проблему армії Росії в Україні

ISW назвав серйозну проблему армії Росії в Україні

Російські війська, ймовірно, так і не зможуть виділити достатньо ресурсів для будь-якої однієї наступальної операції, щоб відновити імпульс, необхідний для значних територіальних досягнень, які призведуть до оперативних успіхів, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Нездатність російських військ отримати вигоду з попередніх успіхів у районі Бахмута та Авдіївки є прикладом більш фундаментальної російської військової проблеми – продемонстрованої нездатності перетворити тактичні успіхи на оперативні успіхи», – наголошується в матеріалі.

Аналітики підкреслили, що росіяни постійно не могли скористатися перевагами тактичних проривів для маневру в тилових районах українських сил або зруйнувати значні ділянки оборонних ліній українських військ, тому вони постійно дають захисникам України можливість для тактичного відходу та відновлення позицій, проти яких потім повинні почати нові атаки. .

“Це явище допомагає пояснити надзвичайно повільні темпи просування Росії на схід і переконливо свідчить про те, що росіяни не зможуть зайняти набагато більше позицій у найближчі місяці, якщо ситуація не розвиватиметься непередбачено”, – спрогнозували в ISW.

Поділитись