У ВООЗ вважають безвідповідальними дії Лукашенка на тлі пандемії SARS CoV-2

У ВООЗ вважають безвідповідальними дії Лукашенка на тлі пандемії SARS CoV-2

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) вважає, що влада Білорусі недостатньо інформують людей про ситуацію з коронавірусів SARS CoV-2 в країні.

Про це повідомив представник ВООЗ в республіці Батир Бердикличев порталу TYT.by. Коментуючи слова інтерв’юера про те, що Міністерство охорони здоров’я країни більше не дає статистику по хворим, Бердикличев дорікнув міністерство в тому, що громадяни не отримують інформацію повніше і регулярно. За його словами, організація дала «сильну і чітку» рекомендацію поліпшити систему інформування.

«Брак інформації може спровокувати страх, тому важливий елемент боротьби з епідемією – залучення населення», – підкреслив представник ВООЗ.

Бердикличев додав, що МОЗ Білорусі виконує всі рекомендації, проте надзвичайна ситуація вимагає посиленого міжвідомчої взаємодії. Проте, ВООЗ поки не бачить необхідності посилювати карантинні заходи в Білорусії до тих пір, поки країну не відвідає місія організації і не проведе комплексну оцінку стану справ.

Раніше президент Литви Гітанас Науседа заявив, що не вірить офіційній інформації влади Білорусії про поширення коронавірусу в країні і звинуватив президента Олександра Лукашенка в тому, що той «занадто розслаблено» і з «бравадою» сприймає пандемію. Білоруському лідерові вже доводилося відповідати на звинувачення влади у приховуванні офіційної інформації.

Поділитись