У Сумській області масово загинула риба

У Сумській області масово загинула риба

У Сумській області в річці Сейм масово загинула риба. Про це повідомляють в Асоціації рибалок України.

Лабораторні дослідження показали, що сталося хімічне отруєння річки.

Так, повідомляється, що невідома отруйна речовина було такої сили, що в річці загинули раки, жаби, черепахи. Отруєння річки і загибель в ній водних мешканців підтвердили всі служби, але люди що живуть на березі водойми не попереджені про небезпеку поїти з річки худобу, купатися, використовувати воду для поливу та інших потреб. Мало того, деякі місцеві жителі почали збирати померлу рибу, на корм худобі, хоча невідомо яка отрута може бути в її м’ясі.

При бактеріологічному дослідженні води з Білопільського району аналізи показали, що було виявлено лактоза-позитивну кишкову паличку – 150 000 в літрі (при нормі 5000); У воді з Буринського району було виявлено лактоза-позитивну кишкову паличку – 4,6 млн (при нормі 5000), ентерококи – 4 300 (при нормі 500); У воді з Путивльського району лактоза-позитивну кишкову паличку 4,6 млн в 1 літрі (при нормі 5000), ентерококи – 1500 в 1 літрі (при нормі 500).

Головне Управління Держпродспоживспілка в Сумській області після проведених досліджень підтвердило хімічне отруєння водних живих ресурсів.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись