У США знову претензії до Росії

У США знову претензії до Росії

Росія активно втручається в президентські вибори в США. Про це заявили спікер палати представників конгресу США Ненсі Пелосі і голова комітету з розвідки палати представників Адам Шифф.

Згідно зі спільною заявою, адміністрація президента США і особисто Дональд Трамп навмисно створюють хибне враження про еквівалентність інтересів кількох країн в американських виборах і політиці. У той же час демократи впевнені, що тільки Росія активно втручається в цей процес. Пелосі і Шифф відзначають, що Росія робить цілий комплекс заходів по підриву голосування і забезпечення найкращого для себе результату.

Дана заява стала відповіддю на рішення про припинення проведення брифінгів директора національної розвідки США з питання безпеки листопадових виборів президента і втручанню в них.

Раніше Трамп розповів про зливають секретну інформацію конгресменів. За його словами, деякі парламентарії передали пресі секретну інформацію з брифінгів, які проводив директор національної розвідки США. Він додав, що до того ж часто в ЗМІ зливають невірну інформацію.

Росію неодноразово звинувачували у втручанні в вибори президента США 2016 року. Американські журналісти і чиновники стверджували, що «російські хакери» викрали кореспонденцію демократів і опублікували її в інтернеті, а також намагалися проникнути в електронну систему підрахунку голосів. Крім того, Путіна звинувачували в тому, що він особисто переконав Трампа в тому, що в американські вибори втручалася Україна.

Поділитись