У США винесли вердикт за втручання Росії у вибори

У США винесли вердикт за втручання Росії у вибори

Комітет з розвідки сенату Конгресу США звинуватив Росію у втручанні в інфраструктуру американських виборів в 2014-2017 роках.

Про це йдеться у доповіді, опублікованій на сайті верхньої палати американського законодавчого органу.

«Починаючи з щонайменше 2014 року і аж до щонайменше 2017 року російська влада розгорнули активну діяльність проти інфраструктури виборів США на місцевому рівні і рівні штатів», – йдеться в доповіді.

Сенатори повідомили, що Росія вивчала бази реєстрації виборців у всіх 50 штатах. При цьому наголошується, що російське втручання не вплинуло на результати виборів. У доповіді зазначено, що під час виборів 2016 року кіберзахист виборчої системи мав уразливості, і частково вони зберігаються донині.

«Застаріле обладнання, особливо машини для голосування без паперових записів підсумків голосування, були уразливі перед противником. Незважаючи на те, що ця проблема залишається в центрі уваги з 2016 року, деякі такі уразливості зберігаються», – констатували сенатори.

У доповіді говориться про необхідність підвищити рівень захисту від іноземного втручання у виборчій інфраструктуру за допомогою координації державних, місцевих та федеральних знань і зусиль.

Фото Pixabay.

Поділитись