У США суд над Трампом відбудеться у травні

У США суд над Трампом відбудеться у травні

Суд у справі про незаконне зберігання державних секретних документів експрезидентом США Дональдом Трампом відбудеться у травні.

Про це пише Associated Press.

За даними видання, федеральний суддя штату Флорида відмовила Міністерству юстиції США, представники якого пропонували почати розгляд у грудні. Також вона не пристала на пропозицію адвокатів Трампа, які хотіли перенести слухання на невизначену дату після президентських виборів 2024 року. Розгляд справи призначено на 20 травня 2024 року.

Якщо дата залишиться чинною, судовий процес розпочнеться незабаром після окремого судового розгляду в штаті Нью-Йорк за звинуваченнями Трампа у фальсифікації ділової документації у зв’язку з виплатою грошей актрисі Стормі Деніелс.

Це також означає, що процес розпочнеться, коли сезон президентських праймериз (первинних виборів) буде вже в самому розпалі, і коли ім’я кандидата від Республіканської партії, швидше за все, буде вже відоме.

Відмовляючи в задоволенні прохання Міністерства юстиції розпочати процес 11 грудня, суддя Айлін Кеннон погодилася з доводами захисту у тому, що обсяг свідчень, які слід вивчити до початку процесу, «значний і, мабуть, зросте ще більше» з наближенням судового розгляду.

Адвокати Трампа залишилися задоволені рішенням Кеннон і заявили, що це «серйозний удар по сфабрикованій справі, яка базується на безпідставних вигадках».

Поділитись