У США пояснили відмову постачання Києву винищувачів F-16

У США пояснили відмову постачання Києву винищувачів F-16

Києву наразі не потрібні американські винищувачі F-16, тому Сполучені Штати поки не будуть передавати їх українській стороні, повідомляє ЗМІ із посиланням на американського лідера Джозефа Байдена.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ABC. Як зазначив президент США, Володимир Зеленський потребує танків, артилерії, засобів протиповітряної оборони, у тому числі реактивних систем залпового вогню HIMARS. За словами глави Білого дому, Вашингтон відправляє те, що потрібно українському лідеру, щоб забезпечити можливість успіхів на полі бою «навесні, влітку та на початку осені».

Говорячи про можливість постачання F-16 Києву в майбутньому, американський президент повідомив, що не може прогнозувати потреби Києва у сфері оборони на тривалий період. При цьому Байден відмовився говорити про розмову з Зеленським у рамках візиту до Києва про постачання винищувачів F-16, пославшись на приватну бесіду.

Раніше радник глави держави з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україні зараз не потрібні F-16, оскільки винищувачі не є ключовими можливостями контратаки. Він назвав можливість постачання літаків Києву довгостроковою перспективою.

Поділитись