КНДР випустила стратегічні крилаті ракети у бік Японського моря

КНДР випустила стратегічні крилаті ракети у бік Японського моря

Північна Корея провела навчання із запуску стратегічних крилатих ракет.

За даними місцевих ЗМІ, в рамках навчань із міста Кімчхек у бік Японського моря було запущено чотири стратегічні крилаті ракети Hwasal-2.

«Чотири стратегічні крилаті ракети точно вразили задану мету в Японському морі, пролетівши еліптичною та вісімкоподібною орбітами близько двох тисяч кілометрів», – повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї.

Навчання наочно продемонстрували «бойову готовність» північнокорейських ядерних сил, зазначають медіа КНДР.

20 лютого Північна Корея запустила у бік Японського моря дві балістичні ракети: перша ракета пролетіла на висоті 100 кілометрів на відстань 400 кілометрів, друга — на висоті 50 кілометрів пролетіла 350 кілометрів. У зв’язку із пуском північнокорейських ракет прем’єр Японії Кісіда закликав готуватися до несподіваних ситуацій.

Раніше, 18 лютого, КНДР запустила міжконтинентальну балістичну ракету Хвасон-15, яка могла долетіти до США. Міноборони Японії заявило, що ця ракета могла б покрити відстань 14 тисяч кілометрів, якби була націлена не в небо.

У відповідь Південна Корея та США провели спільні навчання авіації, у яких взяли участь американські літаки F-16, важкий бомбардувальник США B1-B, а також винищувачі південнокорейських ВПС F-35A та F-15K.

Поділитись