Виробник танків Challenger 2 оголосив про рекордні замовлення

Виробник танків Challenger 2 оголосив про рекордні замовлення

Виробник танків Challenger 2 оголосив про рекордні замовлення у 2022 році.

Одна з найбільших у світі компаній-виробників військової техніки – британська BAE Systems – оголосила про рекордну кількість замовлень у 2022 році після початку війни в Україні. Про це повідомляє The Defense Post. За даними видання, загальна сума замовлень компанії у 2022 році становила $44,7 млрд.

Генеральний директор BAE Чарльз Вудберн сказав, що такий стан справ дає компанії “впевненість у забезпеченні довгострокового зростання та у продовженні інвестицій у нові технології, об’єкти та тисячі висококваліфікованих робочих місць при одночасному збільшенні доходів акціонерів”.

“Більшість країн, в яких ми працюємо, або оголосили про збільшення, або планують збільшити витрати на вирішення проблеми підвищеної загрози”, – наводить видання цитату зі звіту компанії.

Також зазначається, що протягом року акції BAE на Лондонській біржі зросли в ціні майже на 50%. BAE Systems виробляє бойові літаки Typhoon, Tornado, Hawk, танки Challenger 2, бойові машини піхоти CV90, Warrior, Bradley, гаубиці M777, ракети, підводні човни, надводні кораблі та авіаносці (наприклад, HMS Queen Elizabeth).

Поділитись