У США перерахували п’ять вимог до миру в Україні

У США перерахували п’ять вимог до миру в Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена зобов’язана зробити так, щоб конфлікт в Україні завершився не просто перемир’ям сторін, а чимось надійнішим.

Для цього потрібно висунути низку вимог для можливих переговорів. Таку думку висловив професор та науковий співробітник Інституту Хадсона в галузі стратегії та державної політики Уолтер Мід у статті для The Wall Street Journa.

Він пише, що Захід на тлі зміцнення позицій Росії, Китаю та Ірану зобов’язаний згадати важливу істину: «у мирний час потрібно готуватися до війни». Він також звернув увагу на необхідність протилежного: готуватися до миру під час воєнного конфлікту. Мід вважає, що західні країни зобов’язані висунути кілька вимог на мирних переговорах щодо припинення бойових дій в Україні.

По-перше, протистояння Росії та України має закінчитися швидко, інакше руйнування будуть колосальними.

По-друге, конфлікт повинен завершитися справжнім миром, що стосується санкцій: США не захочуть і далі калічити ними світову економіку, вважає професор.

По-третє, Росія після завершення бойових дій в Україні не повинна піти безкарною.

По-четверте, врегулювання цієї ситуації не повинно дати привід для наступної ескалації, Захід має замислитися над створенням чіткої системи безпеки.

По-п’яте, військовий конфлікт не повинен закінчитися руйнуванням Росії, оскільки за цим піде посилення Китаю та створення величезної зони анархії.

Поділитись