США приділять увагу посиленню протиповітряної оборони України, – Байден

США приділять увагу посиленню протиповітряної оборони України, – Байден

США приділять увагу посиленню протиповітряної оборони України, заявив американський президент Байден у телефонній розмові із президентом України Зеленським.

Про зміст розмови повідомив Білий дім. Український президент у коментарі до бесіди написав, що Київ «скоординував свої позиції з Америкою» напередодні саміту G7.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським назвав пріоритетом США посилення протиповітряної оборони (ППО). Про зміст розмови президентів повідомив Білий дім. Причиною для телефонних переговорів у повідомленні названо удари по «критично важливій інфраструктурі України».

«Президент Байден підкреслив, що США надають пріоритетного значення зусиллям щодо зміцнення протиповітряної оборони України через нашу допомогу в галузі безпеки», — йдеться у повідомленні на сайті Білого дому. Байден нагадав, що 9 грудня США оголосили про постачання Україні додаткових озброєнь на суму $275 млн, зокрема для протидії безпілотним літальним апаратам.

Поділитись