У США назвали головні складності просування ЗСУ

У США назвали головні складності просування ЗСУ

З огляду на усі фактори, ЗСУ просуваються прекрасно.

Таку думку висловив директор з операцій Об’єднаного штабу ЗС США Дуглас Сімс.

Генерал зауважив, що українським військовим доводиться рухатися по замінованих територіях під безперервним вогнем ворога, що є складним завданням.

«Ми маємо справу з чоловіками та жінками, які впроваджують нові техніки, використовують нове обладнання, і в той самий час по них відкривають вогонь та бомблять, не кажучи вже про велику мінну загрозу. Вони просуваються вперед на сотні метрів на день, можливо, кілометр на день у деяких місцях, але все це вимагає великих зусиль», — зауважив Сімс.

Він додав, що українські військові, можливо, просуваються не в тому темпі, як того хотіли б союзники, але просування ЗСУ є прекрасним.

Військовий аналітик німецького видання Bild Юліан Рьопке наводить приклад штурму села Жереб’янки з-під села П’ятихатки на запорізькому напрямку.

Хоча між ними близько 2 км, цю відстань важко подолати. Пройшовши близько 1,7 км, українські військові потрапили під перехресний російський вогонь з усіх боків, і були змушені відступити.

«Видно, яка складна там ситуація, і що українці досі шукають спосіб впевненого прориву фронту своїми військами», — підсумовує Рьопке.

Карта: Deep State. Відео: The Telegraph

Поділитись