У США хочуть бачити Президентом молоду людину

У США хочуть бачити Президентом молоду людину

49% американців вважають, що ідеальний вік для президента країни — 50 років.

Про це йдеться в дослідженні Pew Research Center, повідомляє Дзеркало тижня.

49% респондентів, не беручи до уваги нинішніх кандидатів у президенти США, вважають, що найкращий вік для лідера країни — 50 років. 24% опитаних заявили, що хотіли б бачити на посаді президента когось віком 60 років, і 17% — когось віком 40 років.

Лише 3% респондентів заявили, що найкращий вік для президента — 70 років і старше.

Опитування ілюструє невідповідність між бажанням багатьох американців мати молодого лідера і віком потенційних кандидатів у президенти. Чинному президенту США Джо Байдену 80 років, а провідному республіканському кандидату, колишньому президенту Дональду Трампу — 77. Вік Байдена уже викликав занепокоєння серед виборців усіх партій під час нещодавніх опитувань громадської думки.

Нове дослідження також показало відмінності у поглядах старшого та молодшого покоління жителів США. Зокрема, молоді американці більш прихильно, ніж старші, ставляться до того, щоб президенту було 30-40 років. На противагу цьому, старші американці віддають перевагу президенту віком 60 років і більше.

Понад третина респондентів віком 18-29 років сказали, що найкращий вік для президента — 40 років, тоді як лише 3% респондентів, старших 70 років, погодилися з цим. Водночас, 42% найстарших опитаних сказали, що 60 років — найкращий вік для президента, тоді як дещо менше чверті наймолодших респондентів висловили таку ж думку.

Результати опитування для двох політичних партій подібні, якщо врахувати середній вік членів партії, кажуть дослідники. Оскільки Демократична партія, як правило, має молодших членів, респонденти-прихильники цієї партії підтримують молодший вік президента.

Поділитись