У Шойгу та Герасимова «підгорає» через кількість невдоволених офіцерів рф

У Шойгу та Герасимова «підгорає» через кількість невдоволених офіцерів рф

Серед російських офіцерів вищого складу все більше зростає невдоволення діями Міноборони рф.

Про це йдеться у розвідувальному звіті Міноборони Британії.

Британська розвідка зазначає, що російська влада регулярно звільняла командирів з початку вторгнення в Україну, однак звільнення генерал-майора 58-ї загальновійськової армії Івана Попова примітне тим, що його було усунуто від обов’язків через те, що він висловлював занепокоєння діями Міноборони рф, а не через погані військові результати.

У злитому в мережу відео, яке призначалося для його підлеглих, Попов різко критикував керівництво російського МО, яке він звинуватив у тому, що воно «вдарило нас з тилу, жорстоко обезголовивши армію в найважчий і напружений момент».

Коментарі Попова привертають увагу до серйозного невдоволення багатьох офіцерів, яке вони відчувають до вищого військового керівництва. Ці скарги багато в чому перегукуються зі скаргами власника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина до його заколоту в червні 2023 року.

У британській розвідці припускають, що пряма критика з боку підлеглих, ймовірно, ставатиме все більшою проблемою для міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу генерала Герасимова.

Поділитись