Канада заборонила в’їзд тисячам росіян, включаючи Путіна, Лаврова та Шойгу

Канада заборонила в’їзд тисячам росіян, включаючи Путіна, Лаврова та Шойгу

Канада в рамках санкцій, запроваджених проти РФ за війну в Україні, заборонила в’їзд тисяч громадян Російської Федерації, включаючи путіна.

Про це оголосив міністр внутрішньої безпеки Марко Мендічіно, пише «Європейська правда».

«Ми щойно оголосили, що забороняємо в’їзд до Канади близько тисячі росіян, включаючи путіна та його спільників. Усі ці особи вже перебувають під санкціями Канади за їхню роль у вторгненні і тепер вони будуть нев’їзними. Ми забезпечимо, щоб Канада не була «безпечною гаванню» для відповідальних за протиправне, аморальне та реваншистське вторгнення в Україну», – заявив Мендічіно.

В урядовому комюніке деталізують, що міністр внесе зміни до закону про імміграцію та притулок, щоб заборонити в’їзд росіянам, які потрапили під санкції щодо Special Economic Measures Act (SEMA). Ці зміни дозволять канадській службі прикордонних послуг відмовляти у в’їзді та видворяти з країни цих осіб, а міграційній службі – відмовляти їм у отриманні візи.

“Набравши чинності, ці поправки будуть застосовуватися до всіх іноземних громадян, які потрапили під санкції Канади, та супроводжують членів сім’ї”, – зазначають у тексті.

У канадському списку санкцій – близько тисячі причетних до вторгнення громадян РФ, Білорусі та України, зокрема особисто Путін, глава МЗС Сергій Лавров, міністр оборони Сергій Шойгу.

Поділитись