Канада обклала санкціями російських бізнесменів та військових

Канада обклала санкціями російських бізнесменів та військових

Канада включила до своїх санкційних списків ще 40 російських фізичних осіб, у тому числі бізнесменів та військових.

Про це повідомила прес-служба канадського прем’єр-міністра Джастіна Трюдо за підсумками зустрічі, що відбулася в Києві, з президентом України Володимиром Зеленським.

В опублікованому на сайті уряду Канади документі, пов’язаному з канадськими санкціями через ситуацію в Україні, йдеться, що до списку, зокрема, додані екс-президент «Лукойлу» Вагіт Алекперов, заступник голови правління Ощадбанку Ольга Голодець, заступник міністра оборони РФ генерал- полковник Юнус-Бек Євкуров, генерал Шаріп Делімханов, депутат Держдуми Адам Делімханов.

Зазначається, що Трюдо та Зеленський обговорили зусилля світової спільноти щодо введення щодо РФ «суворих та тривалих санкцій» у відповідь на вторгнення Росії в Україну.

Також Канада надасть Україні додаткову військову допомогу на 50 млн. канадських доларів ($38,8 млн.). “Сьогодні прем’єр-міністр оголосив про додаткові заходи та інвестиції для продовження підтримки України, у тому числі про надання додаткових $50 млн у вигляді військової допомоги”, – йдеться у документі.

Ці поставки, зокрема, включають боєприпаси для гаубиць М777 та стрілецької зброї, а також надання супутникових знімків високої роздільної здатності.

Поділитись