У Сенаті вважають, що Трамп не приділяє належної уваги захисту України від Росії

У Сенаті вважають, що Трамп не приділяє належної уваги захисту України від Росії

Сенатор від штату Массачусетс Елізабет Уоррен стверджує, що президент США Дональд Трамп ставить власні інтереси вище необхідності допомоги Україні в справі захисту від Росії.

Відповідну заяву політик зробила під час перших в нинішньому році загальнонаціональних теледебатів претендентів на висунення кандидатом від Демократичної партії на виборах президента США 2020 року. Трансляцію з Університету Дрейка в Де-Мойні (штат Айова) веде телекомпанія СNN.

“У нас на руках [готується] судовий процес в рамках процедури імпічменту [в Сенаті Конгресу США]. Я буду там, так як це мій прямий обов’язок, – заявила Уоррен. – Цей судовий процес продемонструє продажність нинішньої адміністрації”.

“Мова тут йде про те, що Дональд Трамп ставить себе самого понад усе. Не американські інтереси, не народ Сполучених Штатів, навіть не допомога Україні в захисті від Росії, – вказала сенатор. – Він допомагає лише сам собі”.

Скарга неназваного співробітника американської розвідки про зміст бесіди Трампа із Зеленським стала в підсумку приводом для початку процедури імпічменту щодо глави американської адміністрації. Як вважають політичні опоненти Трампа, президент намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності на Україні сина Байдена в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Демократ Байден зараз входить в число найбільш ймовірних конкурентів Трампа на майбутніх президентських виборах. Тому, на думку демократів, Трамп, чинячи тиск на Зеленського, по суті, прагнув заручитися підтримкою Києва у внутрішньополітичній боротьбі.

Поділитись