У росії зробили чергову провокативну заяву щодо України та Молдови

У росії зробили чергову провокативну заяву щодо України та Молдови

В МЗС рф назвали Молдову “придатком київського режиму”. У Кишиневі відповіли.

Представниця МЗС росії Марія Захарова розкритикувала Молдову за рішення вислати з країни 45 російських дипломатів через підозру останніх у шпигунській діяльності.

«Фіксуємо послідовне перетворення Молдавії (так у МЗС рф продовжують називати Молдову — ред.) на логістичний придаток київського режиму. Кишинів одразу після початку спеціальної військової операції розпочав масштабні постачання в Україну різних товарів — паливно-мастильних матеріалів, медикаментів, продовольства», — заявила Захарова у притаманній для російських дипломатів зневажливій манері.

Також вона поскаржилася на те, що Захід «накачує Молдову зброєю» і нібито планує розташувати там власні склади з боєприпасами.

У Міністерстві закордонних справ та європейської інтеграції Молдови відреагували на слова Захарової.

«Ми засуджуємо брехливі заяви, зроблені нещодавно представником МЗС рф. Нейтралітет нашої країни не означає ізоляцію. Влада розвиває партнерські відносини з організаціями та державами для збереження миру та безпеки країни. У цьому сенсі Молдова співпрацює із тими, хто просуває демократичні цінності. З першого дня війни ми рішуче засудили агресію росії проти України. Ми продовжимо надавати нашим українським друзям усю можливу допомогу і в двосторонньому порядку, і в рамках міжнародних організацій», — йдеться у заяві відомства.

Поділитись