У росії стався теракт: невідомі вбили 40 людей

У росії стався теракт: невідомі вбили 40 людей

Невідомі влаштували стрілянину та підпалили великий концерт-хол у Підмосков’ї.

За даними росЗМІ, група з п’яти озброєних людей зайшла в будівлю «Крокус Сіті Холла», де ввечері 22 березня було заплановано концерт гурту «Пікнік» і відкрила вогонь з автоматів.

За різними даними, загинуло до 40 людей, близько 100 поранено. До будівлі їдуть десятки «швидких».

Наразі вогонь охопив третину будівлі, дах якої практично обвалився. Усередині може бути заблоковано близько ста осіб.

 Рятувальники вивели заблокованих людей із підвалів центру. Триває евакуація людей із даху. До гасіння пожежі залучили авіацію.

Російський олігарх Малофєєв звинуватив Україну в організації теракту у «Крокусі».

«Страшний теракт. Після минулого страшного теракту «Норд-Ост» ми перемогли у Чечні. Ми готові знову перемогти. Давайте дамо мирному населенню України 48 годин, щоб залишити міста і нарешті закінчимо цю війну переможним розгромом противника. З використанням усіх сил та засобів», – написав він.

Малофєєв вважається представником радикального крила оточення Путіна. За даними ЗМІ, саме він курирував Стрєлкова-Гіркіна та «прем’єра» «ДНР» Бородая навесні 2014 року на початку війни на Донбасі.

Заступник голови російської Ради безпеки Дмитро Медведєв першим серед офіційних російських осіб згадав у зв’язку з терактом українську владу.

«Якщо буде встановлено, що це терористи київського режиму, чинити з ними та їхніми ідейними натхненниками інакше неможливо. Усі вони мають бути знайдені та безжально знищені як терористи. Включно з офіційними особами держави, яка вчинила таке злодіяння. Смерть за смерть», – написав Медведєв.

Поділитись