У Росії прокоментував нові санкції США проти «Північного потоку – 2»

У Росії прокоментував нові санкції США проти «Північного потоку – 2»

Нові санкції, запроваджені США проти реалізації проекту «Північний потік – 2», – прояв недобросовісної конкуренції.

Про це заявив посол Росії у Вашингтоні Анатолій Антонов, пишуть ЗМІ із посиланням на сторінку дипмісії у Facebook.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Штати запроваджують санкції проти двох суден та однієї пов’язаної з Росією компанії, які беруть участь у реалізації російського газопроводу.

За словами Антонова, діалог між країнами через санкції є абсолютно неприйнятним і порушує міжнародне право. Усі зусилля, які США докладають для підриву російського нафтогазового експорту до Європи, є прикладом недобросовісної конкуренції, що заперечує принципи вільного ринку, зазначив посол.

Він також зазначив, що адміністрація Штатів, включаючи і республіканців, і демократів, протягом кількох років намагається перешкодити співпраці Росії та Європи в енергетичній сфері. Антонов нагадав, що спочатку у Вашингтоні планували зірвати завершення будівництва «Північного потоку – 2». Коли зробити цього не вдалося, влада США захотіла затримати введення об’єкта в експлуатацію, резюмував посол.

Він наголосив, що всі ці дії США роблять на тлі закликів до Росії збільшити постачання енергоносіїв до Європи, щоб мінімізувати наслідки паливної кризи.

Поділитись