У сенаті США запропонували санкції проти РФ на випадок “вторгнення в Україну”

У сенаті США запропонували санкції проти РФ на випадок “вторгнення в Україну”

Американський сенатор, голова комітету з міжнародних справ Роберт Менендес запропонував санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну.

Демократ від штату Нью-Джерсі вніс до конгресу тексту поправки до оборонного бюджету, повідомляє портал Axios.

Поправка вимагає від президента США запровадити заборони та санкції на в’їзд проти низки російських військових та співробітників розвідки. Передбачається також збільшення воєнної допомоги Україні.

Обмежувальні заходи проти Росії пропонується розширити рахунок включення до чорного списку російських банків, державних установ, підприємств нафтогазового сектора і видобутку з корисними копалинами. Санкції також можуть стосуватися первинного та вторинного розміщення суверенного боргу РФ.

Крім того, санкції передбачаються і проти будь-якої компанії чи особи, які беруть участь у плануванні газопроводу «Північний потік – 2». Причому республіканці в сенаті готують поправку щодо санкцій проти газопроводу, яка не прив’язана до дій Росії по Україні.

Раніше стало відомо, що американська влада спільно з європейськими союзниками обговорює можливі заходи проти Росії, якщо вона здійснить військові дії проти України. Зокрема, це запровадження санкцій проти Москви та допомога Києву у плані забезпечення безпеки, повідомляє Bloomberg. За даними агентства, питання про опрацювання заходів проти Росії було порушено чиновниками США в ході контактів із європейськими колегами.

Поділитись