В США обіцяють не визнавати Путіна, якщо він вирішить переобратися в 2024 році

В США обіцяють не визнавати Путіна, якщо він вирішить переобратися в 2024 році

У Конгрес США внесли проект резолюції, в якій йдеться, що «будь-яка спроба президента Володимира Путіна залишитися на цій посаді після закінчення його нинішнього та останнього терміну 7 травня 2024 року має спричинити невизнання з боку США».

У документі стверджується, що поправки до конституції РФ, прийняті в 2020 році, «набрали чинності з порушенням законів та міжнародних зобов’язань Російської Федерації»

Документ уже отримав підтримку обох партій, тож шанси на його ухвалення високі.

18 листопада співголова Гельсінської комісії демократ Стів Коен та член Гельсінської комісії республіканець Джо Вілсон внесли до Конгресу США проект резолюції про невизнання Володимира Путіна президентом Росії після 2024 року. На п’ятисторінковому документі американські конгресмени докладно викладають причини того, чому новий термін Володимира Путіна як президент Росії не може вважати легітимним відповідно до російських законів і взятих нею на себе міжнародних зобов’язань.

У резолюції йдеться, що голосування щодо поправок до Конституції Росії, проведене в 2020 році і президентські терміни Володимира Путіна, що обнулили, не може вважатися легітимним через численні порушення — від голосування на лавках і в багажниках автомобілів, до повідомлень про масові фальсифікації — до 27 млн голосів, до незалежних опитувань громадської думки, за якими проти поправок про обнулення президентських термінів Путіна виступали 47% респондентів до цензури в ЗМІ. У резолюції також процитовано слова високопоставленого республіканця, члена Комітету з міжнародних відносин Сенату Джима Ріша про те, що «фіктивне голосування, замасковане під референдум, змело всі залишки легітимності Путіна».

Таким чином, як йдеться у проекті резолюції, скасування обмежень президентських термінів внаслідок поправок до Конституції Росії є незаконним, а Володимир Путін не повинен визнаватись президентом країни після 7 травня 2024 року, коли закінчується його другий термін.

Поділитись