Огризко: Європа показала слабкість у кризі на кордоні ЄС

Огризко: Європа показала слабкість у кризі на кордоні ЄС

Західні лідери виявили слабкість, коли вступили в діалог з Мінськом та Москвою щодо ситуації з мігрантами на кордоні Білорусі та Польщі, заявив колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

При цьому виконувач обов’язків канцлера Німеччини Ангела Меркель практично визнала Олександра Лукашенка президентом, зазначив він у статті, опублікованій порталом NV.ua.

Пані Меркель, яка перебуває останні тижні на посаді канцлера, своїм дзвінком фактично визнала [Олександра] Лукашенка легітимним президентом Білорусі. Що одразу викликало сплеск обурення у країнах того ж таки Євросоюзу, — підкреслив Огризко.

Він також назвав “ганебним” рішення президента Франції Еммануеля Макрона провести телефонну розмову з російським колегою Володимиром Путіним, щоб обговорити міграційну кризу. Дипломата обурило, що в цей час Росія «ганяє зброєю на українському кордоні».

Що це: просто фантастичний цинізм чи повне нерозуміння того, що відбувається? Для мене поки що це загадка, — написав Огризко.

Він вважає, що Німеччина та Франція ще довго «перебуватимуть під впливом Росії». У цій ситуації Києву та його союзникам слід «пояснити» главам названих країн, що вони «роблять велику геополітичну помилку».

Раніше стало відомо, що міграційна криза має розглядатися на рівні Білорусі та Євросоюзу. Такого висновку 17 листопада дійшли Олександр Лукашенко та Ангела Меркель під час телефонної розмови. Сторони дійшли «певного розуміння», як діяти далі у вирішенні проблеми з біженцями. Ця розмова стала вже другою цього тижня між лідерами двох держав.

Поділитись