У Кремлі прокоментували призупинення сертифікації «Північного потоку — 2»

У Кремлі прокоментували призупинення сертифікації «Північного потоку — 2»

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі не бачать політичного підґрунтя у зупиненні Німеччиною сертифікації газопроводу «Північний потік — 2».

“Існує певний протокол, норми європейського законодавства і компанія-оператор готова виконати всі вимоги чинного законодавства, щоб швидше запустити важливий для всіх проект”, – сказав представник Кремля на брифінгу з журналістами.

Крім того, Пєсков зазначив, що енергетична криза в Європі та реалізація проекту «Північний потік – 2» не залежать одна від одної.

“Що стосується енергетичної кризи, все-таки це два процеси, хоч і в одній галузі, але вони не взаємозалежні”, – підкреслив він.

16 листопада стало відомо, що німецьке Федеральне мережеве агентство призупинило процес сертифікації компанії Nord Stream 2 AG як оператор російського газопроводу «Північний потік — 2».

У МЗС Німеччини заявили, що рішення про призупинення сертифікації не було плановим, воно було прийняте для якнайшвидшого виконання вимог законодавства Німеччини.

“Північний потік – 2” є газопровід з двох ниток. Довжина кожної з них – 1,2 тис. км. Вони проходять від порту Усть-Луга (Ленінградська область) до німецького Грайфсвальда. Сукупна потужність газопроводу становитиме 55 млрд куб. м газу на рік.

Поділитись