У Росії описали план дій на випадок відключення Росії від SWIFT

У Росії описали план дій на випадок відключення Росії від SWIFT

Росія буде використовувати інші можливості, якщо її відключать від SWIFT, але поки вона не відмовляється від цієї системи, заявив заступник міністра закордонних справ Олександр Панкін.

«Від SWIFT поки не відмовляємося, але якщо нам відмовлять в SWIFT, то будемо задіювати (інші системи)», – зазначив Панкін.

За словами заступника міністра, питання про можливих партнерів на випадок розробки альтернативи SWIFT поки не обговорюється.

«Ні, давайте не будемо так далеко (заглядати)», – сказав співрозмовник агентства, відповідаючи на відповідне запитання.

Раніше Панкін повідомив в інтерв’ю, що в Росії не виключають формування альтернативної SWIFT системи на новій технологічній основі.

Глава МЗС Сергій Лавров раніше заявив, що Москва бачить великі перспективи в роботі з іноземними партнерами щодо поступового відходу від використання долара у взаєморозрахунках і по переходу на національні або альтернативні американської валюти, а також щодо відмови від використання контрольованих Заходом платіжних систем.

Товариство всесвітніх міжбанківських фінансових каналів зв’язку (SWIFT) – міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів. До неї підключені більше 11 тисяч найбільших організацій майже в усіх країнах світу.

У пресі регулярно з’являються повідомлення, що Росію можуть відключити від цієї системи в якості одного із заходів більш жорстких санкцій з боку Заходу. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков в кінці березня заявляв, що не можна виключати жодну з погроз.

Поділитись