У США вивчають вплив майбутніх санкцій проти РФ на ситуацію в Донбасі

У США вивчають вплив майбутніх санкцій проти РФ на ситуацію в Донбасі

Адміністрація американського президента Джо Байдена вивчає, як заплановані санкції проти Росії можуть позначитися на ситуації навколо України.

Про це з посиланням на джерела в Білому домі повідомила в понеділок телекомпанія СNN.

За її інформацією, дискусії з питання введення нових антиросійських обмежувальних заходів, які включали б якийсь «непублічний компонент», пройшли в Білому домі на минулому тижні. Але на процес прийняття рішення вплинуло загострення ситуації на сході України.

«Представники адміністрації оцінюють, чи не спровокують чи можливі нові санкції та інші кроки з метою покарання РФ нову ескалацію напруженості», – зазначив телеканал.

8 квітня агентство Bloomberg повідомило, що президент США Джо Байден разом зі своєю адміністрацією розглядають нові санкції проти Росії у зв’язку з приписуються їй діями, наприклад хакерськими атаками. За інформацією агентства, санкції повинні були включати, крім іншого, висилку частини дипломатів Росії з США. Однак пізніше прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі цю інформацію не підтвердила.

11 квітня держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про занепокоєння Білого дому з приводу того, що на кордоні РФ і України «зосереджено більше російських сил, ніж будь-коли з 2014 року». Цим він пояснив підтримку тісної взаємодії Сполучених Штатів з союзниками з числа країн Європи. Також він підкреслив, що Байден змусить Росію «заплатити» в разі безвідповідальної поведінки.

12 квітня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Росія ні для кого не становить агресії. А кількома днями раніше представник Кремля відзначав, що переміщення російських військ по російській території не повинно турбувати інші країни.

Незважаючи на це в понеділок виконувач обов’язки помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Філіп Рікер пригрозив російській владі наслідками в зв’язку з ситуацією навколо України.

Поділитись