Туреччина не відмовиться від другої партії С-400 через санкції США

Туреччина не відмовиться від другої партії С-400 через санкції США

Туреччина не відмовиться від другої партії російських ЗРС С-400 через санкції Сполучених Штатів.

У турецькому парламенті виданню заявили, що санкції Вашингтона щодо Туреччини не стануть причиною відмови Анкари від другої партії С-400.

За словами глави депутатської групи республіки при НАТО Ахмета Берат Чонкара, питання покупки зенітної ракетної системи залишається чутливим, проте Анкара вчасно повідомила партнерів по Північноатлантичному альянсу про свій намір закупити С-400 і відмовлятися від свого рішення не буде.

«Держдеп США таким чином намагається залякати Анкару, показати, що, якщо Туреччина не змінить свою позицію щодо співпраці з Росією, їй варто чекати більш жорсткої відповіді», – уточнив депутат турецького парламенту Озтюрк Йилмаз.

Нагадаємо, Сполучені Штати вважають, що покупка турецькими властями С-400 у Росії є неприйнятною, в зв’язку з цим Вашингтон розглядає зараз можливість введення додаткових санкцій проти республіки. У свою чергу Туреччина відмовилася йти на поступки.

Раніше офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин повідомив, що Анкара не розглядає варіанти розміщення російських зенітних ракетних комплексів С-400 по аналогії з купленими Кіпром С-300 на Криті.

Поділитись