У росії наполягають на мирному плані Китаю щодо України

У росії наполягають на мирному плані Китаю щодо України

Лавров заявив, що Китай проти зустрічей з Україною, які проводяться без Росії.

Про це глава МЗС РФ сказав під час візиту до Пекіна та за підсумками переговорів з китайським колегою Ван І.

«Ми з китайськими колегами підтвердили висновок про безперспективність будь-яких міжнародних заходів, які не те що не враховують позицію Росії, а повністю її ігнорують, які просувають абсолютно порожню, ультимативну так звану формулу світу Зеленського і тим самим повністю відірвані від будь-яких реалій», – заявив Лавров.

Він знову підтримав китайський план врегулювання, який передбачає припинення вогню лінією фронту без виведення російських військ на кордони 1991 року.

«Відомі 12 пунктів, які Китай висунув минулого року, чітко цілком формулюють необхідність, по-перше, враховувати першопричини цього конфлікту і, по-друге, у зусиллях із врегулювання домагатися усунення цих причин, насамперед у контексті забезпечення рівної, неподільної безпеки, зокрема й у Європі, а й загалом у світі», – сказав глава МЗС РФ.

Нагадаємо, за даними Bloomberg, Швейцарія має намір провести конференцію за формулою Зеленського в середині червня. РФ туди за ініціативою України не запрошено. Чи буде там присутній Китай, невідомо. Але якщо виходити з сьогодні заяви Лаврова, то китайців там не буде.

Поділитись