Алієв відреагував на звернення Єревана в ОДКБ через ситуацію на кордоні

Алієв відреагував на звернення Єревана в ОДКБ через ситуацію на кордоні

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що між Азербайджаном і Вірменією ведеться процес уточнення меж, тривають переговори, за його словами, звернення Єревана до ОДКБ необґрунтоване, на кордоні не відбулося сутичок, ситуація стабільна.


У понеділок відбулися телефонні переговори Алієва з казахстанським колегою Касим-Жомарт Токаєвим.

“Президент Ільхам Алієв проінформував президента Казахстану про останні події на азербайджано-вірменському кордоні. У зв’язку з цим президент Азербайджану сказав, що ведеться процес уточнення кордону (з Вірменією – ред.), вірменська сторона неадекватно реагує на цей процес. Звернення Вірменії до ОДКБ з цього приводу – не що інше, як спроба інтернаціоналізації питання, і воно абсолютно необґрунтовано, зіткнень на кордоні не було, ситуація стабільна, переговори тривають”, – повідомили в прес-службі Алієва.

Міноборони Вірменії повідомило напередожні, що азербайджанські збройні сили спробували провести певні роботи “щодо уточнення меж” на одному з прикордонних ділянок Сюнікській області. При цьому у відомстві не уточнили, які саме роботи проводили азербайджанські військові. Інцидент на кордоні обговорили в середу глава МЗС Росії Сергій Лавров і в.о. глави МЗС Вірменії Ара Айвазян. В.о. прем’єра Вірменії Нікол Пашинян в ході телефонної розмови повідомив президенту РФ Володимиру Путіну про своє доручення звернутися за консультаціями в ОДКБ в зв’язку з ситуацією в Сюніке.

Поділитись