У Польщі пояснили ненависть до Росії і всього російського

У Польщі пояснили ненависть до Росії і всього російського

Частина польських політиків страждає очевидною русофобією.

Про причини цього явища в статті для видання Myśl Polska розповів член Національної ради з розвитку при президенті Польщі, професор Варшавського університету Вітольд Модзелевскій.

На думку професора, таким чином дані політики намагаються догодити США. Модзелевскій переконаний, що «стратегічний союз» США і Польщі носить виключно антиросійський характер.

Ваша глибока ненависть до всього російського або радянському виникає з очевидною для вас переконаності в тому, що наш всесильний покровитель, єдиний захисник вільного світу і чогось там ще завжди займав і буде займати антиросійську позицію, а вас за вашу рішучість в словесних атаках на «імперію зла» він може навіть похвалити, – написав Модзелевскій.

При цьому він не виключає, що Варшава здатна піти на зближення з Москвою і тоді вся місцева русофобія раптово зникне, так як перестане бути вигідною.

У теперішній же час, на думку Модзелевского, демократія в Польщі підтримується американським керівництвом шляхом інвестицій на її політичному ринку.

Поділитись