У Польщі звільнили генерала, який відповідав за підготовку українських солдатів

У Польщі звільнили генерала, який відповідав за підготовку українських солдатів

Міністерство оборони Польщі оголосило про звільнення генерал-лейтенанта Ярослава Громадзінського, який разом із американськими військовими відповідав за підготовку українських солдатів.

Про це пише RMF24.

Генерал-лейтенанта Грождинського вирішили відкликати з посади командира Європейського корпусу (Eurocorps) – групи сил швидкого реагування, що базуються у Страсбурзі.

У повідомленні польського оборонного відомства наголошується, що підставою для відкликання генерала став початок перевірки військової контррозвідки у зв’язку з отриманням нової інформації про офіцера.

Хоча Міноборони країни не наводить подробиць, йдеться, що йдеться про «розслідування щодо допуску до державної таємниці» польського генерал-лейтенанта.

«На посаду, яку обіймав генерал-лейтенант Ярослав Громадзінський, буде негайно призначено іншого офіцера», – повідомив речник Міністерства оборони Польщі Януш Сеймей.

Громадянський очолив Єврокорпус у червні 2023 року. В останні місяці генерал також служив у Міжнародній групі підтримки України у німецькому Вісбадені та разом з американськими офіцерам відповідав за підготовку українських військових.

Поділитись