У Пентагоні назвали причину відправки 500 військових США в Німеччину

У Пентагоні назвали причину відправки 500 військових США в Німеччину

США вважають, що відправка додаткових 500 військових до Німеччини «зміцнить потенціал у всіх сферах».

Про це заявив верховний головнокомандувач Об’єднаними збройними силами НАТО в Європі Тод Уолтерс на слуханнях в комітеті у справах збройних сил сенату конгресу США.

«Завдання в тому, щоб направити багатоцільову групу до спільної організації театрів військових дій в Вісбадені, Німеччини. Це приблизно 500 військовослужбовців. Це закріпить наш потенціал у всіх сферах, (зокрема. – ред.) наземному вимірі для нарощування потенціалу стримування», – наводить слова Уолтерса ЗМІ.

Як повідомляється в поширеному 13 квітня заяві прес-служби командування Армії (Сухопутних військ) США в Європі і Африці, найближчої осені контингент поповниться двома підрозділами і збереже три об’єкти в ФРН. Йдеться про багатоцільовий групі, яку розгорнуто у вересні, і командуванні театру військових дій, приступають до виконання завдань в жовтні.

У багатоцільову групу буде входити польова артилерія, ППО і ПРО, авіація, розвідка фахівці з кіберсфери, радіоелектронної боротьби і космосу. Командування театру військових дій має «підвищити боєготовність і оперативну сумісність інтернаціональних сил» шляхом взаємодії при проведенні операцій і навчань.

В цей же день на прес-конференції в Брюсселі глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що восени Сполучені Штати збільшать свій контингент в Німеччині на 500 військових. За його словами, цей крок спрямований на забезпечення «оборони і стримування» в Європі і створення можливостей, які дозволять запобігти конфліктам або «боротися і перемагати».

При цьому член комітету бундестагу Німеччини з оборони Олександр Ной висловив думку, що анонсоване посилення контингенту США в Німеччині може підштовхнути радикалів в Києві до військових дій в Донбасі. Він зазначив, що посил обнадійливих сигналів Україні не є правильною тактикою з боку США і Північноатлантичного альянсу.

Поділитись