У Палаті представників обговорювали ухвалений Сенатом законопроект про допомогу Україні

У Палаті представників обговорювали ухвалений Сенатом законопроект про допомогу Україні

У Палаті представників США відбулася зустріч республіканців, на якій вони обговорювали ухвалений Сенатом законопроект про допомогу Україні.

Як пише CNN з посиланням на джерела, серед іншого обговорювалася можливість скоротити суму, що виділяється Києву (зараз планується 60 мільярдів доларів), або ж прибрати економічну допомогу (10 мільярдів) і залишити тільки військову.

Ще одна ідея полягала в тому, щоб частину фінансування перенести до ще не ухваленого законопроекту про витрати Пентагону на наступний бюджетний рік (тобто відкласти на ще більш віддалене майбутнє).

Однак жодних рішень прийнято не було, і очікується, що це питання республіканці порушать на більшій зустрічі у середу.

При цьому CNN нагадує, що речник Джонсон «ясно дав зрозуміти, що він не висуватиме на розгляд законопроект про допомогу Сенату в його нинішньому вигляді».

Однак голова Палати представників, ймовірно, захоче запобігти підтримці республіканцями так званого «прохання про звільнення».

Це спосіб виставити законопроект на голосування в обхід спікера – для чого демократам потрібно буде заручитися підтримкою окремих республіканців та сформувати свою ситуативну більшість.

Але CNN вказує, що такі заходи в Конгресі рідко увінчувалися успіхом, і це буде важко здійснити.

Поділитись