У Німеччині відмовилися приймати газ «Північним потоком – 2»

У Німеччині відмовилися приймати газ «Північним потоком – 2»

Уряд ФРН не згоден із заявами російської влади і вважає, що використовувати другу нитку трубопроводу «Північний потік — 2» після вибухів технічно неможливо.

Там зазначили, що у жодному разі «ПП-2» не отримав необхідну для запуску сертифікацію. Російські представники, зокрема президент Володимир Путін, неодноразово висловлювали готовність запустити вцілілу нитку газопроводу будь-якої миті для подачі енергоресурсів до Європи. У ФРН місцеві жителі вже виходили на мітинги та вимагали запуску «ПП-2» у зв’язку з енергокризою.

Уряд ФРН вважає, що використовувати другу нитку трубопроводу «Північний потік — 2» після вибухів технічно неможливо, випливає з відповіді кабміну на запит заступника голови фракції «Альтернатива для Німеччини» (АдГ) у бундестазі Лайфа-Еріка Хольма.

«Ймовірно, що диверсія негативно вплинула на обидві нитки газопроводу, нині технічної можливості використання більше немає», — йдеться у відповіді кабміну.

Також там зазначили, що «Північний потік — 2» у жодному разі не отримав необхідної для запуску сертифікації. Сертифікацію «ПП-2» у Європі було припинено наприкінці лютого, після визнання Росією незалежності самопроголошених ДНР та ЛНР.

АдГ неодноразово вимагала від влади дозволити запуск уцілілої гілки «ПП-2» у зв’язку з енергокризою. Як у своєму запиті зазначив Хольм, складається враження, ніби питання постачання «Північним потокам» після їх вибухів для уряду ФРН «сам собою відпало»

26 жовтня президент РФ Володимир Путін назвав диверсію на “Північних потоках” знищенням загальноєвропейської енергетичної інфраструктури.

“І робиться це незважаючи на те, що подібні, з дозволу сказати, методи, звичайно ж, завдають колосальної шкоди європейській економіці, значно погіршують умови життя мільйонів людей”, – заявив він.

За його словами, західні країни «мовчать» про те, хто здійснив диверсію та був у ній зацікавлений.

Поділитись