ЗМІ пояснили зближення Туреччини з Росією

ЗМІ пояснили зближення Туреччини з Росією

Туреччина є “прагматичною” при зближенні з Росією, вважає експерт з РФ.

Причини «відлиги» у взаєминах двох країн такі. По-перше, Туреччина готова на все для того, щоб забезпечити приплив грошей до економіки, яка зараз переживає складні часи.

«Туреччина має суто корисливі цілі, і в результаті залежність Росії від Туреччини зростає, особливо якщо Туреччина буде газовим хабом. Торгівля в національних валютах відповідає національним інтересам Туреччини — ліра впала. Росіяни зараз посідають третє місце як покупці нерухомості в Анталії – теж непогано. Турецькі авіакомпанії із задоволенням піднімають ціни на квитки», – пояснив він.

По-друге, у президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана наступного року складні вибори, оскільки опозиційні партії об’єдналися для висування єдиного кандидата. Тому йому зараз необхідні досягнення в частині співпраці, щоб пред’явити їх турецькому суспільству як приклади успішності його політики, вважає політолог.

“Демонстрація самостійності, незалежності, суверенітету та суб’єктності повинні компенсувати проблеми внутрішні, а вони наростають – нагадаю, що великі міста, такі як Стамбул, Анкара голосують проти Ердогана”, – пояснив він.

Поділитись