У Німеччині назвали Далекий Схід незаконно приєднаним до Росії

У Німеччині назвали Далекий Схід незаконно приєднаним до Росії

Журналіст з Німеччини Петер Діттмар в своїй статті для Die Welt заявив, що Росія в XIX столітті незаконно приєднала до себе землі на Далекому Сході, що належали Китаю.

Автор публікації виклав історію того, як деякі частини нинішнього Далекого Сходу перейшли під контроль Російської імперії, згадавши при цьому нібито мали місце жорстокості по відношенню до місцевого населення. При цьому німецький журналіст промовчав про політику західних колонізаторів в самому Китаї. Також Діттмар обурився встановленим на Далекому Сході пам’ятників генерал-губернатору графу Миколі Муравйову-Амурському, при якому були приєднані ці території. На його думку, в Пекіні про це не забули.

Крім того, німецький журналіст звинуватив радянська влада в тому, що вони порушили обіцянку, не повернувши Китаю ці території після того, як прийшли до влади в 1917 році. Діттмар пише, що уряд СРСР замість цього продовжило царську політику «збирання російських земель», нібито насильно приєднуючи чужі території.

Раніше Японія зробила подання Росії в зв’язку з планами по введенню особливого податкового режиму на Курильських островах. На думку генерального секретаря японського уряду Кацунобу Като, таке рішення російської влади суперечить позиції Токіо щодо Курил, а також суті обговорень спільної економічної діяльності, яка велася до цього моменту.

Поділитись