У НАТО оголосили нову дату та місце проведення саміту

У НАТО оголосили нову дату та місце проведення саміту

Новий саміт країн-членів НАТО пройде 11-12 липня 2023 року у Вільнюсі, повідомив у Twitter генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

За його словами, на зустріч будуть запрошені глави держав та урядів представників НАТО.

Я дякую нашому шановному союзнику Литві за проведення Саміту НАТО 2023 року у Вільнюсі 11-12 липня наступного року. Це буде можливість ще більше зміцнити наш Альянс, посилити підтримку України та вирішити ключові питання безпеки у цей критичний час, заявив Столтенберг.

Раніше екс-прем’єр-міністр Великобританії Ліз Трасс заявляла, що на тлі ракетних ударів Росії по Україні необхідно провести екстрений саміт НАТО. Трас при цьому наголосила, що Київ нібито прагне миру. На зустрічі також заплановано виступ президента України Володимира Зеленського.

Якщо Москва застосує ядерну зброю, то Захід має забезпечити зміну влади у Росії, раніше написав у статті для американської газети The Washington Post колишній прем’єр-міністр Швеції Карл Більдт. Він додав, що у разі ядерного удару слід ухвалити Україну до Північноатлантичного альянсу. За словами політика, Захід повинен натиснути на Китай та Індію для того, щоб керівництва цих країн усвідомили неприпустимість подальшої підтримки Кремля.

Поділитись