У Молдові заявили про загрозу втручання Росії у місцеві вибори

У Молдові заявили про загрозу втручання Росії у місцеві вибори

Президент Молдови Майя Санду впевнена, що Російська Федерація спробує втрутитися у майбутні місцеві вибори 5 листопада, але вона наголосила, що державні структури готові протидіяти таким спробам.

Про це пише voceabasarabiei.md.

«Я впевнена, що Росія спробує впливати на місцеві вибори, таке трапляється і в інших країнах, у тому числі у сильніших державах. Ми готуємось до цього, і всі наші структури та інститути, особливо ЦВК та СІБ, будуть втручатися, щоб забезпечити дотримання закону всіма. Ми бачили, що відбувалося в Гагаузії, де гроші виділялися на купівлю голосів. Найважливіше – не допустити купівлю голосів», – заявила Майя Санду.

Також вона додала, що в контексті війни в Україні необхідно зміцнювати демократію і Молдова має відмовитися від свого хворого минулого.

«Наше майбутнє – це лише європейське майбутнє, у той час як Росія уособлює хаос, війну та бідність», – наголосила Майя Санду, яка рекомендує молдавським політикам бути послідовними та ясно демонструвати, у тому числі через дії, що вони є європейцями, і не вагатися із змінними заявами про підтримку як Заходу, і Сходу.

Поділитись