У МКС готують нові ордери на арешт воєнного злочинця путіна

У МКС готують нові ордери на арешт воєнного злочинця путіна

МКС може видати нові ордери на арешт путіна та вищого керівництва Росії через співпрацю з ПВК «Вагнер».

Про це повідомляє «Голос Америки».

«Прокурор МКС може зробити запит на ордер на арешт у досудових суддів МКС, які вирішуватимуть, чи є підстави для видачі майбутніх ордерів на арешт. . Ми очікуємо, що буде більше дій з цього приводу», – заявив голова МКС Петро Гофманський.

У той же час, юристи та аналітики зазначають, що використання путіним у війні проти України найманців ПВК «Вагнера» є ще одним вагомим та обґрунтованим приводом для видачі нового ордера на арешт.

За словами професорки права в академії Вест Пойнт Дженніфер Меддокс, якщо слідству вдасться довести, що на час скоєння воєнних злочинів проти громадянського населення України “вагнерівці” виконували накази російського військового та політичного командування Росії, ряд високопосадовців на чолі з путіним можна буде притягнути до відповідальності.

Нещодавно путін сам зізнався, що Кремль з травня 2022 року до травня 2023 року «повністю фінансував» найманців, потративши на них близько 1 миллиарда доларів з державного бюджету.

«Слова путіна потенційно мають дуже серйозні наслідки з точки зору притягнення росії до відповідальності за дії «Вагнера» та притягнення особисто путіна до відповідальності як лідера Росії», – вважає професор права в Університетському коледжі Лондона Філіп Сендс.

Поділитись