У Китаї зробили нову заяву щодо війни в Україні

У Китаї зробили нову заяву щодо війни в Україні

Конфлікт росії та України торкається насамперед інтересів європейської безпеки, у відсутності врегулювання ситуації вирішальну роль відіграє активна участь США та Європи.

Таку думку висловив китайський посол у Німеччині Ву Кен в інтерв’ю Berliner Zeitung.

«Якщо вони не перестануть брати активну участь (США та Європа), то кризі найближчим часом не буде кінця, незалежно від того, як діятиме Китай», — заявив Ву Кен.

На питання про те, чи не міг би китайський лідер Сі Цзіньпін зв’язатися з російським президентом путіним, щоб запропонувати першим піти назустріч західним країнам з питання України, китайський дипломат вирішив уникнути прямої відповіді.

«Відносини між росією та Китаєм — це добросусідські відносини. Ми закликаємо всіх гравців шукати переговорів і повернути росію та Україну за стіл переговорів. Пекін має хороші канали зв’язку як з Москвою, так і з Києвом. Мало хто у світі підтримує зв’язок з обома сторонами одночасно. Президент Сі кілька разів спілкувався з президентом путіним і телефонував президенту Зеленському.
Китай направив спеціального посланника до Саудівської Аравії, також як знак того, що ми серйозно ставимося до нашої ролі у встановленні миру та сприянні переговорам», – наголосив дипломат.

Поділитись