Китай звернувся до США із закликом про мир

Китай звернувся до США із закликом про мир

Посол Китаю в США Цінь Ган заявив, що Пекін і Вашингтон повинні слухати один одного і шукати спосіб ладити «на основі взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідного співробітництва».

Про це повідомляє National Interest. Ган сподівався, що громадяни Сполучених Штатів зроблять правильний вибір. За його словами, на XX Всекитайському з’їзді Комуністичної партії країни було підтверджено, що Пекін відданий підтримці миру в усьому світі та «побудові спільноти із спільним майбутнім для людства».

«Погляд на мир як на спільноту із загальним майбутнім природним чином веде до реформ, відкритості та взаємовигідної співпраці», — заявив він.

За його словами, протиставлення демократії авторитаризму є причиною конкуренції та конфліктів. Відносини китайської та американської сторін не повинні зводитися до того, що одна держава перевершує іншу або процвітає за рахунок іншої, вважає він.

Посол також прокоментував конфлікт в Україні та заявив, що ці події дозволяють винести уроки. За його словами, «у конфліктах та війнах не буває переможців». Він назвав головним завданням сприяння мирним переговорам між Москвою та Києвом, а також діалогу між Сполученими штатами, Євросоюзом, НАТО та Росією. “У довгостроковій перспективі люди повинні усвідомити, що засновувати власну безпеку на незахищеності інших країн не вийде”, – сказав він. За його словами, слід створити «збалансовану, ефективну та стійку структуру європейської безпеки».

Поділитись