У Кремлі оцінили дані про можливі санкції США проти держборгу РФ

У Кремлі оцінили дані про можливі санкції США проти держборгу РФ

Можливі нові санкції США проти суверенного боргу Російської Федерації зашкодять самому Вашингтону.

Про це 15 квітня заявив перший заступник голови міжнародного комітету Ради Федерації Володимир Джабаров, коментуючи інформацію про обмеження.

Говорячи про рестрикції, сенатор не виключив, що такі заходи можуть пригальмувати підготовку зустрічі президента Росії Володимира Путіна і американського лідера Джо Байдена.

Раніше в цей день стало відомо, що США можуть ввести нові санкції проти Росії і на цей раз вони будуть спрямовані проти суверенного боргу Росії. За даними джерел The New York Times, Байден заборонить фінансовим установам США купувати нові облігації безпосередньо у російського Центрального банку, Міністерства фінансів і фонду національного добробуту.

13 квітня між лідерами РФ і США відбулася телефонна розмова, його ініціатором виступила американська сторона. Президенти обговорили відносини між Москвою і Вашингтоном, а також ряд важливих міжнародних питань.

У розмові Байден підтвердив прихильність побудови стабільних і передбачуваних відносин з РФ відповідно до інтересів Сполучених Штатів і запропонував Путіну зустрітися на території третьої країни.

Поділитись