У Краматорську вшанували загиблих під час російського ракетного обстрілу вокзалу

У Краматорську вшанували загиблих під час російського ракетного обстрілу вокзалу

У Краматорську на Донеччині на залізничному вокзалі вшанували пам’ять загиблих під час російського ракетного обстрілу 8 квітня 2022 року. Тоді загинула 61 людина, ще 121 була поранена. Серед загиблих – 9 дітей.

Про це написав на Facebook-сторінці начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Пам’ять усіх жертв того обстрілу вшанували сьогодні у Краматорську разом із правоохоронцями, рятувальниками, волонтерами та представниками місцевої влади», – йдеться у повідомленні.

За інформацією голови ОВА, на роковини обстрілу відбувся також допрем’єрний показ документальної стрічки «Станція Краматорськ», створений проєктом «Свідчить Україна» / The Reckoning Project, присвяченої теракту.

Голова Краматорської МВА Олександр Гончаренко згадав день ракетного удару по вокзалу Краматорська. За його словами, десь о пів на одинадцяту ранку стався вибух.

«Спочатку здалося, що десь поряд. Дзвінок: це на вокзалі! 10:35 вже там. Перше, що відчув – це запах заліза. Густий болісний запах крові. Вона була всюди. Те, що я бачив… нікому й ніколи… Не зранку, а саме тоді – почався найстрашніший день в моєму житті. Найстрашніший день в житті кожного, хто був на вокзалі того дня у Краматорську», – згадує Гончаренко.

Поділитись