У Європі зафіксували найтриваліший період зниження цін на газ

У Європі зафіксували найтриваліший період зниження цін на газ

Вартість газу в Європі знижується вісім тижнів поспіль, що стало найтривалішим періодом зниження цін із 2007 року.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Газові ф’ючерси в Європі падають восьмий тиждень поспіль — це найтриваліший період зниження цін із 2007 року. Основна причина, на думку агентства, полягає у зниженні попиту через зростання інфляції та негативних прогнозів у глобальній економіці.

У публікації вказали, що основний попит знизився з боку промисловості, яка не може нарощувати своє виробництво через постійне зростання цін та похмурі перспективи зростання економіки.

За даними Bloomberg, що економіка Китаю відновлюється значно повільніше за прогнози. Через це найбільші покупці в КНР почали йти з ринку зрідженого природного газу (ЗПГ) і навіть продають свої партії.

26 травня агентство Bloomberg, посилаючись на учасників щорічної виставки E-World energy fair у німецькому Ессені, повідомило, що ціни на газ у Європі влітку можуть на нетривалий час стати негативними, тобто продавці доплачуватимуть покупцям.

До цього «Інтерфакс», посилаючись на дані WindEurope та ціни на хабі TTF, повідомив, що ціни на газ у Європі опустилися на 9%, до $279 за тисячу кубометрів через зростання вироблення європейських вітрових електростанцій.

Поділитись