Шольц заявив, що ніякої заморозки конфлікту в Україні не буде

Шольц заявив, що ніякої заморозки конфлікту в Україні не буде

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти заморожування конфлікту в Україні та заявив, що Київ сам має визначати умови для досягнення миру.

«Росія повинна зрозуміти, що не може бути мови про те, щоб укласти своєрідний холодний світ, тим самим зробивши, наприклад, існуючу лінію фронту новою «кордоном» між Росією та Україною», – стверджував він в опублікованому в п’ятницю інтерв’ю газеті Kölner Stadt -Anzeiger. Шольц вважає, що такий розвиток ситуації нібито «узаконить» територіальні придбання РФ. «Навпаки, мова має йти про справедливий світ, а умовою для цього є виведення російських військ», – сказав він.

Канцлер ухилився від відповіді на запитання, чи це стосується Криму. Він лише повторив: «Виведення військ. Не наша справа замість України формулювати умови, які вона хоче висунути».

14 травня на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським Шольц заявив, що з лютого минулого року Німеччина надала Україні підтримку у розмірі €17 млрд. До цього глава уряду Німеччини вказував, що сума допомоги, яку ФРН надала чи гарантувала Києву з лютого 2022 року. року, становить понад €14 млрд. Він мав на увазі не лише військову допомогу, а й гуманітарну та фінансову.

У першому кварталі цього року уряд ФРН схвалив постачання військових товарів в Україну на загальну суму майже €497 млн. 25 січня Кабмін підтвердив, що направить Україні 14 танків Leopard 2 і надасть іншим країнам дозвіл на реекспорт цих машин. 7 лютого Кабмін ФРН схвалив постачання Києву 178 танків Leopard 1A5. 24 лютого Німеччина ухвалила рішення поставити Києву ще чотири одиниці техніки із запасів Збройних сил ФРН.

Поділитись