У Японії пояснили мирний план Китаю щодо України

У Японії пояснили мирний план Китаю щодо України

Головний науковий співробітник одного з найбільш авторитетних у країні наукових центрів Фонду миру Сасакави, фахівець з питань безпеки та зовнішньої політики Росії Тайсуке Абіру пояснив, для чого КНР розробив мирний план щодо врегулювання конфлікту в Україні.

Політолог нагадав, що мирний план Китаю складається із 12 пунктів. Пекін розробив цю ініціативу, щоб показати країнам Африки, Азії та Латинської Америки свою готовність вирішити проблему зростання цін на сировину та продовольство. Крім того, країна запропонувала свій спосіб врегулювати конфлікт в Україні як альтернативу світопорядку США.

«Америка хоче, підтримуючи Україну, послабити Росію і так вирішити цю проблему. Позиція Європи така сама. Китай хоче показати, що американськими правилами гри цю проблему не вирішити. Більше того, Китай хоче показати Європі, що цю проблему може вирішити лише країна, яка може вести діалог із Росією», – наголосив учений.

24 лютого Китай опублікував план мирного врегулювання конфлікту в Україні, що складається із 12 пунктів. Головними пропозиціями Пекіна стало поновлення мирних переговорів та припинення військових дій. Китай закликав сторони поважати суверенітет усіх держав із дотриманням Статуту ООН та відмовитися від менталітету холодної війни.

Поділитись