Китайський шпигунський зонд міг збирати дані про військові бази США

Китайський шпигунський зонд міг збирати дані про військові бази США

Китайський шпигунський зонд міг збирати дані про військові бази США в режимі реального часу, пише BBC.

При цьому він «не робив жодних фотографій».

Американські ЗМІ повідомили, що китайська повітряна куля, збита над територією США на початку цього року, протягом кількох днів збирала розвіддані про кілька військових баз, пише Російська служба BBC.

Американський телеканал NBC News, посилаючись на офіційних осіб США, стверджує, що обладнання, встановлене на аеростаті, передавало дані до Пекіна в режимі реального часу. За словами неназваного чиновника, якого цитують журналісти, апарат збирав відомості про електронні комунікації, але не робив жодних фотографій.

«Розвідувальні дані, зібрані Китаєм, в основному були отримані за рахунок електронних сигналів, які можуть бути перехоплені від систем озброєння, або з повідомлень, що надсилаються співробітниками баз, але не від зображень», – йдеться у повідомленні NBC News.

Проте Білий дім та Пентагон заявили журналістам, що не можуть підтвердити цю версію. За словами представників Пентагону, експерти все ще аналізують уламки, що залишилися від повітряної кулі після того, як він був збитий 4 лютого.

«Я не можу підтвердити, що весь цей час йшла пряма передача даних з повітряної кулі назад до Китаю», – заявила офіційний представник Пентагону Сабріна Сінгх. За її словами, «це те, що ми якраз аналізуємо прямо зараз».

Повітряна куля розміром із три шкільні автобуси час від часу пролітала над деякими військовими об’єктами США траєкторією вісімки. Останнє, на думку низки офіційних осіб, підтверджує, що його політ могли контролювати безпосередньо з Китаю.

Поділитись