У ДНР заявили, що Донбас піде своїм шляхом у разі змін Мінських угод

У ДНР заявили, що Донбас піде своїм шляхом у разі змін Мінських угод

Україна відкрито говорить про небажання виконувати Мінські угоди, а також про свою готовність вийти з мирного процесу.

Про це заявила глава МЗС так званого ДНР Наталія Никонорова, коментуючи висловлювання міністра України з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Рєзнікова. Про це повідомила 20 жовтня прес-служба МЗС ДНР.

«Пан Резніков, по суті, безпосередньо озвучив, що Мінські угоди не працюють і Україна готова до виходу зі схваленого Радою Безпеки ООН мирного процесу», – вважає Никонорова.

За її словами, дана позиція суперечить висловлюванням президента України Володимира Зеленського, зробленим в ході саміту «Нормандське четвірки».

«Подібні висловлювання пана Резнікова варто кваліфікувати як офіційну позицію українського президента, або ж в цій країні хаос дійшов до такого рівня, що ліва рука не знає про дії правої, а голова і зовсім сліпа і глуха?» – дивується голова МЗС ДНР.

Никонорова констатувала, що Україна не бажає виконувати Мінські угоди в тому вигляді, в якому вони існують.

«Якщо Україна вирішить укладати з кимось якісь Стокгольмські або будь-які інші угоди – це її право і внутрішня справа. Тільки ось республік [Донбасу] ця бурхлива діяльність точно не буде стосуватися – ми підемо своїм шляхом у відповідності з нашою внутрішньою порядком», – підкреслила вона.

Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що Мінські угоди слід переглянути і підписати на їх основі нових – вигідних Україні. Як приклад він назвав нові угоди Стокгольмськими.

Поділитись