У Держдумі оцінили дані про підготовку США та ЄС нових санкцій проти РФ

У Держдумі оцінили дані про підготовку США та ЄС нових санкцій проти РФ

Член комітету Держдуми з міжнародних справ Дмитро Бєлік у вівторок, 7 грудня, прокоментував «Известиям» інформацію про те, що у США та Євросоюзі (ЄС) розглядається питання запровадження нових санкцій проти Росії, які стосуватимуться банківського сектору.

«Найбільший вплив запроваджені сім років тому Заходом санкції надали насамперед на сільське господарство нашої країни. На обмеження Москва відповіла продовольчим ембарго на низку європейських товарів», – заявив Бєлік.

Він додав, що у цій ситуації Росії необхідно було знизити залежність від імпортної продукції та знайти нові джерела доходів від експорту.

За його словами, якщо нові санкції США буде запроваджено, це створить складнощі, оскільки російська економіка залежить від іноземних валют. Проте «чергове випробування» — це мотивація у бік розвитку, упевнений парламентар.

«Що ж до причин нових санкцій, тема «вторгнення Росії в Україну» дуже застаріла. Наша країна веде себе миролюбно і завжди схильна до діалогу, а не до конфлікту. Але США продовжує методично переконувати світ в агресії Росії, нагнітаючи напруженість і підштовхуючи Україну до зіткнення. Але з Росією краще мати рівні стосунки і домовлятися», — сказав Бєлік.

Поділитись