Пєсков нагадав США про «червоні лінії» Росії

Пєсков нагадав США про «червоні лінії» Росії

Росія шукає добрих і передбачуваних відносин зі США і не збирається ні на кого нападати, проте має «червоні лінії», заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Сьогодні на 18.00 заплановані онлайн-переговори президентів Росії та США Володимира Путіна та Джо Байдена. Раніше в Кремлі повідомили, що лідери двох країн говоритимуть про двосторонні відносини, «які продовжують залишатися у жалюгідному стані», про ситуацію в Україні та про просування НАТО.

При цьому прес-секретар президента Росії закликав не чекати на прорив від розмови Володимира Путіна та Джо Байдена.

«Це робоча розмова, яка здійснюється у дуже складний період. Дуже багато емоційних заяв останніми днями. Вони екзальтовані, вони позбавлені здорового підходу. Очевидно, що, якщо два президенти йдуть на розмову, вони таки націлені на обговорення питань, а не мають на увазі порушувати справу в безвихідь», – підкреслив Дмитро Пєсков.

Він також нагадав, що російський лідер уже заявляв про те, що РФ шукає «хороших, передбачуваних стосунків» із США.

Росія ніколи ні на кого не збиралася нападати. Але ми маємо свої занепокоєння, маємо свої «червоні лінії»», – зауважив представник Кремля.

Раніше США зажадали від Москви роз’яснень щодо «незвичайної військової активності» в зоні, що межує з Україною, і попередили ЄС про ризик можливого конфлікту в регіоні. Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко назвала брехнею заяви про підготовку Росії до нападу. На її думку, треті країни використовують керівництво України, яке «ослабло», для нагнітання антиросійської істерії.

Поділитись